Lidt om firmaets historie

Firmaet Stenderup Maskiner A/S blev grundlagt i året 1936 som en landsbysmedie i den lille landsby Stenderup, som ligger lige udenfor Rødding i det nordlige Sønderjylland, ca. 25 kilometer sydvest for Kolding.

Oprindeligt skoede man heste og ordnede forskellige former for smedearbejde for de lokale i landsbyen og den nærmest omegn. Siden startede mekaniseringen indenfor landbruget, der kom traktorer, selvbindere og andre maskiner,  ligesom der blev installeret vand og centralvarmeanlæg i husene.

Med mekaniseringen indenfor landbruget, blev arbejdet med landbrugsmaskiner mere og mere omfattende. Firmaet var også blandt de første, som i 1960-erne begyndte at importere forskellige brugte landbrugsmaskiner fra udlandet, herunder traktorer fra England.I 1977 fik Stenderup Maskiner A/S
 importen af den Italienske presser Gallignani, dengang i form af højtrykspressere og rundballepressere. Dette blev startskuddet til det Stenderup Maskiner, som vi kender det i dag. Således kunne man i året 2002 fejre at man havde importeret Gallignani produkterne til Danmark igennem 25 år.

Siden kom flere produkter til, således at man havde en hel palette af forskellige produkter til landbruget. Blandt andet var firmaet blandt de første som solgte fuldfoderblandere på det Danske marked. Dengang var fuldfoder en revolutionerende nyhed som der blev kigget på med en vis skepsis. Således var man blandt pionererne på dette område. Et arbejde som har medført, at firmaet på det Danske marked, gennem årene har solgt over 1000 fuldfoderblandere.

Op igennem 1990'erne udvidedes firmaet med en filial på Sjælland, beliggende i Dalmose, samt en filial i Himmerland, beliggende i Haverslev, lige ved motorvejen. Hermed blev firmaet landsdækkende og der er ikke lang afstand til nærmeste kunde.

I år 2000 kom de første entreprenørmaskiner ind i firmaet. Således er der i dag to særskilte salgsorganisationer i firmaet, en for landbrugsmaskiner og en for entreprenørmaskiner. Den store fordel er dog at man kan trække på de samme faciliteter hvad angår værksted, reservedelslager, administration etc.

Marts 2004 blev Haverslev Maskiner A/S etableret. Her varetages salget af Stenderup Maskiner's produktprogram i det nordlige Jylland samt tilhørende serviceopgaver.

Marts 2005 blev Stenderup Maskiner A/S dansk importør af McCormick traktorer.

Maj 2005 blev Flakkebjerg Smede- og Maskinforretning opkøbt. Alle aktiviteter fra Flakkebjerg blev flyttet til Stenderup Maskiner´s afdeling på Industrivej 25 i Dalmose hvorfra den samlede medarbejdestab i dag kan tilbyde et bredt sortiment af landbrugs- og entreprenørmaskiner samt maskiner havebrug.

Firmaet beskæftiger i dag ca. 50 ansatte, og opererer med direkte salg til slutbrugeren. Hos Stenderup Maskiner A/S handler man direkte med importøren, og sparer derved fordyrende mellemled, ligesom kontaktvejen fra fabrik til slutbruger er så kort som mulig, til fordel for alle parter.

September 2006 Stenderup Maskiner skifter navn til Stenderup A/S. Navneændringen præsenteres samtidig med firmaet 70 års jubilum, hvor der også præsenteres et nyt og mere moderne logo.

Oktober 2010 Stenderup A/S sælger Dalmose-afdelingen som selvejende afdeling i kæden til medarbejder, Salgschef Jan V. Bæk, navngivet "Stenderup Dalmose Aps".

I år 2019 flytter Stenderup-Dalmose Aps v/ Jan Bæk til helt nye lokaler og omgivelser centralt placeret midt på Sjælland ved Fjenneslev - mellem Sorø og Ringsted.

Stenderup Fjenneslev - Jan Bæk Maskiner